A Kovács Cukrászda alapítói, és tulajdonosai Kovács Kálmán és Kovács Kálmánné. Mindketten cukrászok, vagyunk és több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezünk e csodálatos szakma területén.

kovacs-cukraszda-kozarmislenyTudásunk alapjait a méltán híres Nádor Szálloda cukrászüzemében sajátítottuk el, majd többéves tapasztalatgyűjtés után, 1991-ben Kálmán mestervizsgát tett Budapesten. Ezt követően 1999-ben fogalmazódott meg a kérdés bennük aziránt, hogy szakmai és üzleti tapasztalataik felhasználásával saját cukrászdát szeretnénk létrehozni.

Ideális helyszínként Pécsett, a kertvárosban találtuk megfelelő üzletet. A helység kialakítása után, 1999. július 15.-én nyitotta meg kapuit a pécsi Kovács Cukrászda.

kovacs-cukraszda-pecsKezdetben a két tulajdonos maga termelte meg a friss, kiváló minőségű alapanyagokból készülő süteményeket, és fagylaltokat, majd a forgalomnövekedéssel a dolgozói létszám bővítésére is lehetőségünk nyílt. Manapság már 12 fős állomány és 3 tanuló is segíti munkánkat.

Családunkból már nem csak ketten, hanem az időközben felcseperedett és lediplomázott Gábor fiunk is kiveszi a részét a munkából, úgy a fagylalt, mint a sütemények készítésénél. Kisebbik fiunk Norbert is besegít a vásárlásba, a kiszállításba, valamint az eladásba is.

2008-ban felújítottuk pécsi cukrászdánkat, ezáltal még otthonosabbá, és hangulatosabbá sikerült varázsolnunk. 2009 novemberében megnyitottuk második üzletünket Kozármislenyben.
rendeles-callto-big