Kedvezményezett neve: Reichenbach-Kovács Kereskedelmi Vendéglátó és Szolgáltató Kft.
Krojekt címe: Pályakezdő gyakornokok foglalkoztatása a Reichenbach-Kovács Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 12 402 614
Támogatás mértéke (%-ban): 100%
Projekt tartalmának bemutatása:
1999. július 15.-én nyitotta meg a cég első üzletét Pécsett. Családi vállalkozásként indult, elsősorban tejtermékekből, cukorból, búzalisztből, és további mezőgazdaság által termelt alapanyagokból készít kiváló minőségű cukrászipari termékeket.  Az évek során bővült a vállalkozás és egyre több alkalmazott felvételére volt szükség, a már meglévő családtagok, mint dolgozók mellé.

A pályázati felhívással összhangban a fejlesztések a következő célok megvalósulását szolgálták:

  • Gyakornokok alkalmazása
  • Gyakornoki kapcsolattartó alkalmazása
  • Eszközbeszerzés
  • A gyakornokok foglalkoztatásához szükséges munkaruha és kis értékű eszközök beszerzése
A fejlesztés célja a már meglévő dolgozói állomány és az infrastrukturális eszköztár bővítése, a megnövekedett kereslet kielégítése érdekében a programhoz illeszkedően. A cukrászda egyéni céljaival összhangban áll a program elsődleges célja, vagyis a közvetlen munkahely-teremtés, és az azzal járó költségek támogatása. Jelen esetben a program által támasztott kritériumoknak megfelelő célcsoportból 3 fő gyakornoki foglalkoztatása. A gyakornokok egy cukrászi illetve két vendéglátó-eladói munkakörben voltak alkalmazva. A cukrász feladatai közé tartozott a pultban található termékek feltöltés, a szavatosságuk átnézése, valamint minden munkafázis elsajátítása, ami a termékek előállításához szükséges. A felszolgálókat az alapvető etikai normákra készítik fel mind megjelenés, mind a vendégek leghatékonyabb kiszolgálását tekintve, illetve a pénztári kiszolgálás, és a bejövő megrendelések kezelése is a feladatköreikbe tartozott..

Kovács Gábor kapcsolattartói feladatkörének támogatására is lehetőség nyílt a projekt keretein belül. Gábor 2007 óta a vállalkozás alkalmazásában áll, így jól ismeri a céget, ezáltal alkalmas személy a vállalati kapcsolattartói feladatok elvégzésére. Gábor szakmai segítő, értékelő, utógondozó illetve a foglalkoztatást dokumentáló tevékenységi köröket látott el. Mentorként volt jelen a gyakornokok munkavégzése közben, megosztotta tapasztalatait velük. További feladatai a gyakornokok szakmai és munkahelyi beilleszkedésének segítése, munkájuk és fejlődésük értékelése, dokumentálása előrehaladási naplóban.
A gyakornoki munkahelyek kialakításához, a mindennapi munkavégzéshez szükséges infrastrukturális eszközök beszerzését szükségesnek érezzük, mely infrastrukturális fejlesztésként magasabb hozzáadott értékű termék előállítására képes, valamint a szolgáltatás minőségi javulását eredményezi. A bővülő kapacitások révén a munkafolyamatok felgyorsulnak, ezáltal csökken az alkalmazottak leterheltsége, amivel arányosan nőne az elégedettségük, hatékonyabb munkavégzésre képesek. A beruházás összességében termelékenység növekedést eredményez a cég számára.

A projekt befejezési dátuma: 2020.03.07
Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-2016-2018-03456