csemegek

Hagyományos sütemények: széles választék, kedvező ár. Rendeljen most!

Az általunk kínált hagyományos sütemények olyan édességekből álló apró kis falatok, cukorkák, sütemények, csokoládék, töltött tekercsek, melyeket étkezés után inkább az élvezet, mint sem a táplálkozás céljából, általában kis mennyiségben fogyasztunk. Töltelékként pörkölt mandulát, csokoládét és cukorban, vagy szeszben tartósított gyümölcsökkel zamatosított krémeket, illetve marcipánféléket használunk. Alakjuk rendkívül változatos, lehet kúp, henger, kocka, tégla, gömb, valamint félgömb is.

Hagyományos sütemény rendelés: telefonon Pécsett a 06 72/ 437 512, Kozármislenyben pedig a 06 72/ 370 383 számon, vagy személyesen a pécsi, illetve kozármislenyi cukrászdánkban.

Gyümölcskocka

Gyümölcskocka

A pikáns édességek közé tartozó, tányéron felszolgált gyümölcskocka alapvetően egy vastag piskóta alapra öntött selymes vaníliapudingból áll, melynek tetejére gyümölcskocsonyába ágyazott friss idénygyümölcsök vegyes kavalkádjának szemet gyönyörködtető rétege kerül.

Tuskó

Tuskó

Igazi finomság, és a csokifalók nagy kedvence a hagyományos sütemények kategóriájába tartozó tuskó, melynek fő alapeleme egy puha piskótalap. A jellegzetes kialakítású tuskó sütemény belseje rokokó krémmel kerül megtöltésre, külseje pedig csoki bevonóba van mártva.

Párizsi csúcs

Párizsi csúcs

A cukrászdánk sütemény kínálatában szereplő párizsi csúcs egy sokak által kedvelt, régóta ismert hagyományos kategóriába tartozó, intenzív csokoládé ízű sütemény, melyet szívesen ajánlunk mindenkinek, de különösen a tömény csokoládés ízek kedvelőinek.

Kókuszgolyó

Kókuszgolyó

A kókuszgolyó belseje könnyen formálható és nagyon finom puncstöltelék, mazsolával, narancshéjjal, valamint kókusszal gazdagítva, külseje pedig kókuszreszelékben van megforgatva. Meglepetésként minden kókuszgolyó közepében egy meggyszem is található.

Linzer

Linzer

A cukrászdánkban kapható linzer egy hagyományos kialakítású, két félből álló, koszorú formájú omlós linzertészta, melynek belseje ínycsiklandó baracklekvárral van gazdagon megtöltve. A finom, puha omlós aprósütemény külseje pedig porcukorral van ízlésesen meghintve.

Borzas Kata

Borzas Kata

A borzas Kata egy nagyon sokak által ismert, jellegzetes omlós tésztalap, barack lekvárral kenve, könnyű diótöltelékkel, valamint reszelt tésztával a tetején. A borzas Kata reggelire és uzsonnára is egyaránt fogyasztható, egyszerű és nagyon finom sütemény.

Dobos rolád

Dobos rolád

A Dobos rolád egy különleges megjelenésű édesség fajta, mely alapvetően egy Dobos cukorral áthúzott, csokoládékrémmel feltekert piskótalap, melyet nagyjából két ujjnyi vastag szeletekre vágunk, és vendégeink számára cukrászdánkban tányéron szolgálunk fel.

Piskótatekercs

Piskótatekercs

A hagyományos piskótatekercs lényegében egy friss, vékony, habkönnyű piskótalap, baracklekvárral vékonyan megkenve, majd szorosan feltekerve. A piskótatekercs is egy nagyon egyszerű, de ennek ellenére vagy lehet, hogy éppen emiatt egy nagyon finom sütemény.

Gyümölcskosár

Gyümölcskosár

A cukrászdánkban kapható gyümölcskosár, melyet szinte mindenki szeret, alapvetően egy csokival, valamint kókusszal bevont linzer kosárka, melynek tölteléke vanília puding, díszítése pedig minden esetben zselével fényezett friss idénygyümölcsök ízléses kombinációjából áll.

Lúdláb

Lúdláb

A lúdláb egy nagyon finom, nosztalgikus jellegű és különleges ízvilágú sütemény, mely alapvetően piskótalapra simított, konyakos meggy darabkákkal gazdagon dúsított párizsi krémmel készül, majd a külső rétegére megkeményedő csokimáz bevonat kerül fel.

Ischler

Ischler

A cukrászdánk sütemény kínálatában szereplő ischler a hagyományos jellegű, ínycsiklandó illatú fahéjas linzertészta, melyet vegyes gyümölcs ízzel töltünk meg. Az ischler külseje pedig szintén a megszokott, hagyományos módon csokoládés bevonó anyaggal van áthúzva.

Püspökkenyér

Püspökkenyér

A püspökkenyér alapvetően a karácsonyi ünnepek közkedvelt süteménye, de hétköznapokon is népszerű finomság. Püspökkenyér receptünk nagymama házi receptkönyvéből való, ahogy ő készítette dióval, mazsolával, narancs és citromhéjjal, csokoládéval. Igazi házi sütemény.

Csokoládérolád

Csokoládérolád

Az alapvetően a csokoládé szerelmeseinek ajánlott csokoládérolád két legfőbb összetevője a puha, csokoládés piskótalap, valamint az ízletes csokoládékrém. Vendégeink számára a csokoládéroládot ujjnyi vastag szeletekre vágva tányéron feldíszítve kínáljuk.

Mézes krémes

Mézes krémes

A mézes krémes egy hagyományos, régi recept alapján készülő szelet sütemény, melynek tésztáját mézzel és fahéjjal készítjük. A mézes krémes kiválóan ötvözi az emlékeinkben élő tradicionális tejbegríz ízét, valamint a baracklekvár kellemesen csípős zamatát.

Marokkó szelet

Marokkó szelet

A cukrászdánkban nagyon sokak kedvence a Marokkó szelet, mely lényegében ropogós ostyalapok rétegei közé vékonyan betöltött főzött csokoládékrém, ami a különleges ízharmónia érdekében gazdagon dúsítva van mézzel, valamint földimogyoró darabkákkal.

Túró Dönci

Túró Dönci

A túró Dönci egy különleges megjelenésű édesség fajta, mely alapvetően egy citromos és vaníliás krémmel töltött hagyományos piskóta lapból készülő tekercs, melynek középen lekvár található, két végét pedig csokiba mártjuk, mely hamar megdermed a tekercs felületén.

Zserbó

Zserbó

A zserbó, mely az esküvők és különféle rendezvények elmaradhatatlan csemegéje egy közismert, élesztős, finoman omlós tésztából dióval és lekvárral készült, különösen kedvelt sütemény. Cukrászdánkban a zserbó sütemény mini változatban is kapható.

Gesztenyerolád

Gesztenyerolád

A cukrászdánk kínálatában szereplő gesztenyerolád egy intenzív ízvilágú édesség fajta, mely lényegében egy puha, csokis piskótalap rumos gesztenyekrémmel feltekerve. A gesztenyerolád közepén pedig igazi meglepetésként tömör gesztenyemassza krém fut végig.

Nosztalgia krémes

Nosztalgia krémes

A nosztalgia krémes kétféle tésztából készül finom, könnyed tésztalap, valamint darált dióval dúsított felvert felhasználásával. A nosztalgia krémes karakteres ízét főképp a tojás sárgával dúsított vaníliás pudingkrém adja meg. A krémes tetejére vékony porcukor réteget hintünk.

Csokoládé mignon

Csokoládé mignon

A cukrászdánk sütemény kínálatában szereplő csokoládé mignon egy kisebb méretű sütemény, kakaós piskóta csokis vajkrémmel töltve, majd csokis bevonóba mártva. A csokoládé mignon minden esetben változatos, vidám díszítéssel készül, és egy sosem elég belőle.

Puncs mignon

Puncs mignon

A puncs mignon csupán egy falatnyi sütemény, mely lényegében könnyű, puha piskóta lapból, kellemes baracklekvárral, narancshéjjal, valamint rummal ízesített pikáns puncs töltelék felhasználásával készül. A puncs mignon legvégül rózsaszín cukorbevonatba van megmártva.

Vaníliás mignon

Vaníliás mignon

A vaníliás mignon egy kis méretű, de nagyon finom édesség, melynek belseje világos piskótalapokból áll, amik között a töltelék vastag rétegben felvitt ízletes vaníliakrém. Alapvető díszítő bevonatként a vaníliás mignon külseje minden esetben fondannal van áthúzva.

Gesztenyés mignon

Gesztenyés mignon

A gesztenyés mignon összetevőit tekintve lényegében egy hagyományos és csokis piskótalap, mely pikáns ízhatású rumos gesztenyekrémmel van megtöltve. A gesztenyés mignon díszítése egyedi és különleges, mert külseje fondanba, majd lágy csokoládékrémbe is be van mártva.

Citromos mignon

Citromos mignon

A citromos mignon a savanykás és édes ízek kedvelőinek készül, de mindenki számára szívesen ajánljuk, mert érdemes megkóstolni. A citromos mignon világos piskótalapok rétegéből áll, melyek közét pikáns citromkrémmel töltjük meg, majd a külsejét fondannal áthúzzuk.

Sós teasütemény

Sós teasütemény

A sós teasütemény a baráti összejövetelek, esküvők, konferenciák és egyéb rendezvények nélkülözhetetlen apró sós süteménye, melyet egyszerűen nem lehet abbahagyni. A sós teasüteményt cukrászdánkban két változatban, sajttal vagy köménymaggal szórtan készítjük.

Pozsonyi kifli

Pozsonyi kifli

A pozsonyi kifli egy omlós, élesztős tésztából készülő tradicionális uzsonnasütemény, mely forrázott dió vagy mák töltelék felhasználásával készük. A pozsonyi kifli, ami karácsonykor szinte elengedhetetlen, a narancs és a fahéj izgalmas ízével kényeztet el minket.

Filléres kifli

Filléres kifli

A filléres kifli alapvetően egy omlós, élesztős tészta, mely cukrászdánkban a hagyományos recept szerint zsírral készül. A filléres kifli tölteléke minden esetben házilag készült, kellemes ízű szilvalekvár. A kifliket sütés után, még forrón vaníliás porcukorba meghempergetjük.

Sajtos pogácsa

Sajtos pogácsa

A cukrászdánkban kapható sajtos pogácsa nagymama házi receptkönyvéből, hagyományos módon, élesztő felhasználásával készülő kelt mini pogácsa. A sajtos pogácsa esküvők, rendezvények, partyk, fogadások és egyéb rendezvények alapvető kiegészítő süteménye.

Sütinyalóka

Sütinyalóka

A cukrászdánk kínálatában szereplő sütinyalóka egy kifejezetten a gyermekeknek készülő különleges újdonságunk, mely sütemény és nyalóka egyben. A sütinyalóka a különböző színek és formák kavalkádjával nyújt egyedi és változatos élményt a gyermekek számára.

Zabos teasütemény

Zabos teasütemény

A zabos teasütemény teljes kiőrlésű zabpehely felhasználásával, mézzel, valamint csokoládédarabkákkal készülő különleges sütemény. A zabos teasütemény azon túl, hogy nagyon finom, rengeteg rostot is tartalmaz, melyek miatt ez egy egészséges sütemény fajta.

Gesztenyeszív

Gesztenyeszív

A gesztenyeszív egy nagyon finom sütemény, melyet kivétel nélkül mindenki szeret, ennél fogva a mi cukrászdánkban is nagyon népszerű. A gesztenyeszív lényegében nem más, mint pikáns rummal ízesített, szív formájú lágy gesztenyemassza, melyet finom csokimázba mártunk.

Süni

Süni

A süni egy különleges sütemény típus, melynek alapja a finom puncstöltelék, amit rumos főtt mazsolával, valamint narancshéjjal ízesítünk, majd végül csokoládéban mártunk meg. A süni jellegzetes kialakítású díszítéséhez főképp csokoládés vajkrémet használunk.

Katica

Katica

A katica a sünihez hasonlóan szintén egy különleges és nagyon finom sütemény típus, melynek alapja a finom puncstöltelék, amit rumos főtt mazsolával, valamint narancshéjjal ízesítünk, majd végül díszítésként csokoládéban, és a páncél végett fondanban mártunk meg.

Puncs alagút

Puncs alagút

A cukrászdánk sütemény kínálatában található puncs alagút egy jellegzetes kialakítású, alagút formájú sütemény fajta, mely puha piskótalapok, és kellemesen összeérő baracklekvár, narancshéj, valamint mazsola ízesítésű rumos puncstöltelék felhasználásával készül.

Nagyi hatlaposa

Nagyi hatlaposa

A nagyi hatlaposa egy sokrétegű, hat lapból álló, ellenállhatatlan sütemény típus, ami alapvetően egy könnyed, laza szerkezetű tésztából áll, melynek minden lapját finom rumos, valamint kakaós-karamellás krémmel egyforma vékony rétegekben töltünk meg.

rendeles-callto-big